به گزارش صدآنلاین امروز با توجه به شرایط مختلف کودکان گوشی های موبایل را به جای کتاب خواندن، بازی و تعامل با خانواده و همسالان انتخاب می کنند. محققان دانشگاه کلگری می گویند که این امر بر رشد اجتماعی آنها تأثیر گذاشته و منجر به رفتارهای خاص درونی یا برونی می شود.
آنها تاکید کردند: نرخ زیاد زمان استفاده از صفحه نمایش در اوایل دوران کودکی باعث نگرانی پزشکان، سیاست گذاران و والدین در مورد تأثیرات احتمالی آن بر سلامت روان کودکان شده است.
به همین دلیل تیمی از پژوهشگران به تحقیق در این رابطه پرداخته و همبستگی های کوچک اما معنی داری را بین زمان استفاده از صفحه نمایش موبایل و مشکلات رفتاری درونی سازی و بیرونی سازی کودکان پیدا کردند. بزرگی این همبستگی ها با آنچه در سایر متاآنالیزها در مورد ارتباط بین زمان استفاده از صفحه نمایش موبایل و مهارت های زبانی کودک و عملکرد تحصیلی یافت می شود، قابل مقایسه است.
برای این منظور، دانشمندان داده های ۸۷ مطالعه در سراسر جهان را که شامل ۱۵۹ هزار و ۴۲۵ کودک زیر ۱۲ سال بود، گردآوری کردند. یافته های مطالعه فوق نشان می دهد با افزایش مدت زمان تماشای صفحه نمایش موبایل، مشکلات بیرونی مانند اختلال کم توجهی- بیش فعالی (ADHD) و پرخاشگری ۱۱ درصد افزایش یافت.
در این کودکان نرخ اضطراب، افسردگی و سایر اختلالات روانی مرتبط که در مجموع به عنوان شرایط درونی شناخته می شوند نیز ۷ درصد افزایش پیدا کرد.